Proiectul RespectManifest
Nu mai trăim în sate, orașe sau țări separate, trăim pe Planeta Pământ. Vecinii noștri și oamenii de diferite naționalități, culturi și perspective au moduri diferite de a gândi, de a vorbi, cred în idei diferite, iubesc și urăsc lucruri diferite. 
Nimeni nu își dorește ca oamenii să se ucidă între ei, nici ăn orașul lor mic, nici în țara lor vastă. Dar câteodată, aceiași oameni care ieri trăiau în tihnă alături de vecinii lor, pe care îi salutau, cu care mergeau pe aceeași stradă, cu care chiar se împrieteneau, câteodată se întâmplă ca acești oameni să se înfurie unul pe celălalt, să abuzeze unul de celălalt, să se lupte și, în unele cazuri - să se înarmeze și să pornească la război.
Putem schimba ceva? Putem învăța să ajungem la un acord cu cei cu care nu suntem de acord? Cu oamenii care au opinii și stiluri de viață care nouă nu ne plac? Iar dacă nu putem, atunci care este valoarea vieții umane? Și care este, până la urmă, omul modern?
Noi, echipa și participanții implicați în proiectul RESPECT, nu cunoaștem răspunsul pentru aceste întrebări. Dar sperăm că aceste benzi desenate ne vor ajuta să reflectăm asupra lor împreună cu voi.

RESPECT 2.0 este continuarea proiectului de bandă desenată «International comics for worldwide RESPECT», creat în 2011 de artistul bd HeeHoos și de echipa festivalului «KomMissia», împreună cu Goethe-Institut Moscova.
Scopul proiectului este de a ne adresa publicului tânăr prin intermediul benzilor desenate, într-un limbaj accesibil și care le este pe plac. Subiectele abordate includ respectul pentru ceilalți, atunci când vine vorba de oameni cu perspective diferite și de grupuri sociale, etnice, religioase diferite. 
Astăzi, RESPECT include peste 35 de lucrări semnate de autori profesioniști din țări europene, și benzi desenate interactive, folosite ca suport educațional în domeniul educației informale.

RESPECT 2.0 — este o inițiativă a Goethe-Institut Moscova, the Youth Human Rights Movement, Festivalul Internațional de Bandă Desenată «KomMissia», cu sprijinul Uniunii Europene.