Goethe-Institut București

Die perfekten Mädchen (Fetele perfecte)
Artist Mawil


Lucrare integrată în Proiectul Respect
Doi tipi cool întâlnesc două fete deștepte pe plajă - ce ar putea să nu meargă bine? O versiune modernă a clasicului "haina îl face pe om".
Mawil (1976, Berlinul de Est) a desenat prima lui bandă desenată la vârsta de opt ani, iar la cincisprezece a foloit un fotocopiator pentru a produce prima lui carte de bandă desenată, chiar înainte de căderea Zidului Berlinului.
A studiat la Școala de Artă Berlin Weissensee, unde a cunoscut alți artiști talentați de bandă desenată și a lucrat la primele sale două romane grafice. Unul dintre acestea — Wir könnten ja Freunde bleiben (Putem fi prieteni în continuare) — a fost și lucrarea lui de disertație și apoi a fost publicat de editura REPRODUKT din Berlin. De atunci, cartea a fost republicată de câteva ori și a apărut și în alte limbi.Între timp, Mawil locuiește în continuare în Berlin, desenează benzi desenate pentru ziarul Tagesspiegel, ține cursuri, călătorește la festivaluri de bandă desenată și, din când în când, lucrează la următoarea carte. În timpul liber, repară bicicletele prietenilor lui. A câștigat și câteva premii (unele mici, pentru bandă desenată, nu pentur biciclete). JUmătate din poveștile lui sunt sutobiografice, iar cealaltă jumătate sunt despre u iepure alb și femei frumoase, dar toate subiectele sunt inspirate din viața reală. Banda desenată a lui Mawil a fost tradusă în franceză, spaniolă, poloneză și engleză.
Benzi desenate:
Wir könnten ja Freunde bleiben (Putem fi prieteni în continuare), 2003Die Band (Trupa), 2004
Das große Supa-Hasi-Album (Marele album Supa-Hasi), 2005
Meister Lampe (Meșterul Lampe), 2006
Action Sorgenkind (2007)