Ambasada Olandei în România

Om Mekaar in Dokkum (Unul pentru celălalt în Dokkum)
Artist Guido van Driel


Un criminal din Amsterdam supraviețuiește cu greu unei tentative de asasinat și se întoarce cu simțurile ascuțite înapoi la viață.
Un tânăr solicitant de azil din Angola nu poate vorbi despre ororile din trecutul său și își vede șansele de a obține un permis de ședere în Țările de Jos evaporându-se.
Un paznic depresiv, un chelner cu o pisică bolnavă și un cuplu resimțind o tristețe profundă.
Toate aceste personaje se vor întâlni în orașul Dokkum și se vor ajuta reciproc. Până la urmă, suntem pe lumea aceasta pentru a ne ajuta reciproc, nu?

Proiecție Învierea unui nemernic:
(versiunea ecranizată a romanului grafic)
regizor Guido van Driel, 2012, 85'
VO neerlandeză, subtitrări în lb. engleză
Filmul va rula de-a lungul festivalului, în orele de vizitare. Acces liber.

Guido van Driel (1962, Olanda) a absolvit facultatea de istorie și este un artist grafic autodidact. El lucrează ca ilustrator pentru mai multe ziare și reviste. A publicat mai multe romane grafice, inclusiv ”Pește pe perete” (1994), ”Când am pierdut în fața germanilor” (2002), ”Unul pentru celălalt în Dokkum” (2004) și ”Căderea Amsterdamului” (2007), a făcut un documentar scurt (”Aici vorbește Frank Laufer”, 2000) și un scurtmetraj, ”Verdele este cea mai frumoasă culoare pentru iarbă, nu-i așa?” (2007). În 2013 a debutat cu lungmetrajul ”Resurecția unui bastard”. Acesta este un remake al romanului său ”Unul pentru celălalt în Dokkum”. În prezent, Guido van Driel pregătește al doilea lungmetraj.